Fri frakt over 1900,-
Rask levering
14 dager retur
Fri frakt over 1900,- | Rask levering

Du har ingen produkter i handlekurven.

100_ar_banner_hvit

Follestad – 100 år med kvalitet

Follestad fyller 100 år i 2023. Hundre år med å kle norske menn og kvinner i moteriktige og klassiske antrekk, uavhengig av kroppsfasong. Velkjent i Oslo og omegn, har vi i de seneste årene slått oss opp med en inspirerende nettbutikk.

Vår lange fartstid er en avgjørende faktor for at vi i dag besitter den kunnskapen som trengs for å gi våre kunder den ultimate veiledningen for deres personlige stil og behov. Med et hovedmål om å bevare verdifulle tradisjoner, i tillegg til å tilegne oss kunnskap om det stadig skiftende motebildet, med gjennomtenkte og håndplukkede innkjøp i inn- og utland.

Follestad eies i dag av far og sønn, Bengt og William Follestad, samt investor Ola Mæle. En historie om en familiebedrift av de sjeldne, som strekker seg over fire generasjoner.

 

feed_mal_1-33

Starten

Follestad & Co ble grunnlagt i daværende Kristiania 1. mai 1923 av Enoch Follestad, med en idé om å selge herreklær i alle størrelser. Follestad & Co ble tidlig kjent som spesialisten på å kle opp menn, spesielt de som ikke fulgte standarden når det gjaldt kroppsmål. Her kunne du finne alle størrelser fra 44-74, og alle størrelsene kunne leveres i figur helslank, halvslank, regulær, kort regulær, drøy regulær, helstaut og korpulent.

Enochs sønn, Einar Follestad, kom inn i firmaet i 1934 og holdt det gående til 1986. Selv om Bengt og hans brødre jobbet for faren fikk de ikke lov til å åpne egne butikker i Oslo. Det var da Bengt åpnet egen butikk på Lillestrøm.

feed_mal_1-25

Grunlegger Enoch Follestad og kone

feed_mal_12

Einar Follestad, sønn av Enoch, begynte i Follestad i 1934.

feed_mal_14

Avisannonse “king size” dress

feed_mal_1-26

Avisannonse 75-årsjubileum

feed_mal_1

Avisannonse fra 1927

feed_mal_1-28

Avisannonse fra 1924. Smoking for korpulente 175-195 kr.

feed_mal_1-1-1

Dette var Follestads logo i mange år. Klær til menn i alle størrelser.

olaogwilliam

William Follestad og Ola Mæle.

Follestad 100 år

Bengt

Follestad ble et fremtredende tekstilnavn på Romerike, som skilte seg fra «gubbestemplet» som butikken i Oslo hadde. Den velrenommerte dame- og herreforretningen ble drevet på Lillestrøm i over 20 år, før inntoget av storsentre rundt om. Da valgte Bengt å selge i Lillestrøm, og åpne ny og lekker butikk på Strømmen Storsenter. Bengt frigjorde seg og overlot driften av butikken på Strømmen til gode medarbeidere i noen år, mens han tok pause fra det stressende kjøpsmannslivet. I 1996 tok han over butikken i Akersgata og driften av Follestad.

Follestad 100 år

William

William kom inn i bedriften ved millenniumskiftet, og ble fjerde generasjon Follestad til å jobbe i klesforretningen. Etter William sin entré ble Follestad fornyet med egen trend-avdeling i allerede eksisterende butikker. I tillegg ble det åpnet nye butikker som fokuserte på den yngre og motebevisste kundegruppen. Butikkene og innkjøpene ble mer spisset mot trendy, motebevisste og unge menn, med kjente og internasjonale merker.

Rundt 2000-tallet begynte vi å reise til Italia for å hente inspirasjon, noe som har formet dagens Follestad. Det italienske motebildet har en høy anerkjennelse i verden, og mange av merkene som føres er fra italienske produsenter.

Follestad 100 år

Nettbutikken

Follestad.no ble etablert høsten 2009. Nettbutikken ble startet for å øke tilgjengeligheten av vårt sortiment, og å gjøre innkjøpene av klær raskere og enklere for deg som kunde.

Follestad 100 år

Follestad i dag

Vi blir i dag drevet etter samme idealer som i 1923, med et stadig voksende segment. Vi selger klær og accessoirer til herre, dame og barn, til de fleste anledninger. I tillegg artikler til hjemmet, hudprodukter, vedlikeholdsprodukter til plaggene dine, og til og med produkter til din firbente venn.

I skrivende stund har Follestad 12 butikker i Oslo og omegn, to outlets på henholdsvis Vestby og Ålgård, flere pop-up-butikker og en landsdekkende nettbutikk.

Kvalitet går aldri av moten!