Fri frakt over 1000 kr
Rask levering
14 dagers åpent kjøp
Fri frakt over 1000 kr

Du har ingen produkter i handlekurven.

Klar for festsesong

Klar for festsesong
Festsesongen nærmer seg og selv om julebordet ikke blir helt som vanlig i år, er det ingen grunn til å stue bort penklærne. Vi skal i hvertfall benytte enhver anledning til å få dresset oss opp litt ekstra.
5twmwpea
Den klassiske dressen

Til de fleste anledninger

Den klassiske, ensfargede dressen er utmerket for de fleste anledninger. Om du er ny i dress-gamet og skal investere i en anvendelig dress anbefaler vi å starte med en marineblå og mørkegrå dress, uten mønster. Disse fargene kan kombineres med skjorter og slips i de aller fleste farger og mønstre. Med marineblå eller mørkegrå dress kan du gå for både svarte og brune sko, som gir gode muligheter for å variere uttrykket basert på hvilken anledning det er.

hbeu50439802_061_350
Den mindre tradisjonelle dressen

Dresser i ulike mønster og farger

Om du ønsker å skille deg litt mer ut kan du benytte anledningen til å gå for en mindre tradisjonell og mer spennende dress. Du kan for eksempel velge en dobbeltspent jakke, en dress med grovere stoff og tekstur, en dress med ruter, striper eller litt uvanlige farger som burgunder, brun eller grønn.
Vi anbefaler ikke en slik dress som eneste dress i skapet, men gjerne som dress nummer tre eller fire. Hvis man skal kjøpe sin første dress, eller bytte ut den man har fra før, anbefaler vi en ensfarget og klassisk dress, som vist ovenfor.

zx8efyag
Blazer og penbukse

Alternativer til mindre formelle anledninger

Blazer og penbukse er et godt alternativ til den formelle dressen. Blazere og penbukser kommer i et stort utvalg stoffer og mønstre, i ulike farger og mønstre. Det er viktig å ha ta hensyn til teksturen og tykkelsen på plaggene når du skal kombinere en blazer og penbukse. Hvis du bruker en blazer i tweed, flanell eller kordfløyel, passer det best å bruke en bukse som er sydd i grovere, tykkere stoff, som f.eks. flanell eller kordfløyel. Det vil gi en visuell ubalanse dersom man bruker en grov ullblazer til en bukse i fint vevd ullstoff, og vice versa.
Man bør også være forsiktig med å kombinere blazere og bukser i for like eller for ulike fargetoner.

owazwgwq
Skjorte og slips

Hvordan kombinere skjorte og slips med dressen?

Det er fint å inkludere ulike mønster og farger når man skal pynte opp dressen, men det kan også bli for mye av det gode. En fin regel er at ett av plaggene er ensfarget. For mye mønster kan gi et uryddig uttrykk og forstyrre helhetsinntrykket. Du bør også unngå å kombinere mønstre som er i samme størrelse og format, da det er en fare for at de smelter sammen.
Ikke overdriv matching av farger og nyanser på antrekket, men finn gjerne for eksempel et lommetørkle i en farge eller et mønster som kompletterer resten av antrekket.