Meny
Meny

PERSONVERNERKLÆRING

Versjon 28. juni 2018.

INNLEDNING

Nettstedet follestad.no og Follestad kundeklubb eies og drives av Follestad Trend AS med org.nr 981 018 540, Akersgata 28, 0158 Oslo.

Nettstedet follestad.no gir deg mulighet til å se, holde av og kjøpe våre produkter over internett. Når du går inn på follestad.no og tar i bruk nettstedet samtykker du til vilkårene og denne personvernerklæringen.

Follestad kundeklubb er et lojalitetsprogram med fordeler for deg som kunde av Follestad. For å bli medlem i Follestad kundeklubb må du registrere deg på nettsiden eller i en av våre butikker. Du samtykker da til vår behandling og beskyttelse av personopplysninger beskrevet i denne personvernerklæringen.

OM VÅR PERSONVERNERKLÆRING

Denne personvernerklæringen forteller deg om hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger. Follestad Trend AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger i forbindelse med bruk våre tjenester. Dette innebærer at Follestad Trend AS, ved daglig leder William Follestad, er behandlingsansvarlig med ansvar og plikter etter personopplysningsloven.

Kontaktinformasjon til behandlingsansvarlig.
Adresse: Akersgata 28, 0158 OSLO
E-post: kundeservice@follestad.com
Telefon: 48 88 92 22
Organisasjonsnr: 981 018 540

DINE RETTIGHETER

Du har rett til innsyn eller utlevering av de personopplysninger vi har registrert om deg og vi ber deg kontakte oss dersom du ønsker dette. Hvis du oppdager feil i opplysningene vi har lagret om deg ber vi deg ta kontakt med oss på kundeservice@follestad.com.

Ved ønske om sletting av personopplysninger ber vi deg ta kontakt med oss på kundeservice@follestad.com eller ringe oss på 48 88 92 22.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Vi kan ikke slette opplysninger som er lovpålagt av oss å oppbevare, etter for eksempel Bokføringsloven.

Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

FORMÅLET/BRUK AV OPPLYSNINGER

Formålet med behandling av personopplysninger er å forbedre og videreutvikle Follestad Trend AS tjenester, slik at du kan få en best mulig opplevelse. Vi behandler personopplysninger for å sende deg relevant informasjon og personlige tilbud innenfor rammene av markedsføringsloven, med mindre du har bedt oss om noe annet. Har du ikke et aktivt kundeforhold hos oss vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et eksplisitt samtykke.

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER BEHANDLES

Vi behandler personopplysninger som må til for å gjennomføre kjøp på nettstedet og for opprettelse av kundekort. Disse opplysningene kan knyttes direkte til deg som enkeltperson og er eksempelvis navn, adresse, telefonnummer, kjønn og e-postadresse.

  • Informasjonskapsler

“Cookies” – eller “informasjonskapsler” – er en standard teknologi som stort sett alle nettsider bruker i dag. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne, og den gjør at vi kan holde styr på hva du legger i handlekurven din og hvilke varer som presenteres, samt gir oss statistikk som vi bruker til å gjøre nettsidene våre bedre for brukerne våre. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at det vil føre til at svært mange nettsider ikke vil fungere optimalt om du ikke aksepterer cookies.

Som de fleste andre nettsteder samler vi inn informasjon automatisk og lagrer den i loggfiler på våre servere. Dette er informasjon som f.eks. IP-adresser, hvilken type nettleser man bruker på våre sider, bredbåndsleverandører (ISP), operativsystemer, dato og tid for besøk, samt en del data om navigasjon.

Bruk av informasjonskapsler er nærmere beskrevet på www.follestad.no/cookies/

  • Nettstedstatistikk

Vi benytter analyseverktøy for å samle inn informasjon om hvordan nettstedet blir brukt, slik at vi kan gjøre nettsidene våre bedre for deg som besøker oss på nettsiden. For eksempel måler vi antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer. Nettstatistikker genereres av opplysninger i avidentifisert og aggregert form, som vil si at dataene ikke kan identifiseres med deg som enkeltindivid og heller ikke behandles individuelt men som en gruppe.

På follestad.no samler vi anonym besøksinformasjon om alle besøkende via Google Analytics, for å tilegne oss kunnskap om hvordan nettstedet brukes, for å opprettholde sesjoner på våre nettsider, statistikk, trafikk og bruksmønstre for å optimalisere nettsiden for deg som bruker.

Vi bruker et tjeneste som heter Nosto for å automatisk generere produktanbefalinger til deg som kunde. Anbefalingene er basert på analyse av bruksmønsteret på siden. Dataen er anonym og brukes i aggregert form.

Tjenesten Hot Jar Heatmaps bruker vi for å analysere bruksmønster for å forbedre brukervennlighet på siden. Dataen er anonym og brukes i aggregert form.

  • Bruk av tjenestene våre

For å gjennomføre et kjøp på nettstedet, trenger vi opplysninger fra deg for at vi skal kunne innfri avtalen om kjøp ovenfor deg. Vi registrerer hva du har handlet og din IP-adresse.

Zendesk er vårt kundeservice program som lar oss kommunisere via chat og e-post med deg som bruker. Når du henvender deg til oss ber vi om navn og e-post for å kunne besvare din henvendelse og for å vite hvem vi kommuniserer med.

Klikk og hent er en tjeneste der brukere på nettsiden kan holde av varer i en fysisk butikk. Her behandler vi opplysninger om navn, telefon og epost for å kommunisere med brukeren.

  • Fra deg

Ved kjøp av varer på follestad.no må du registrere navn, adresse, gyldig e-postadresse og postnummer. Opplysningene lagres hos oss.

Når du registrerer deg i vår kundeklubb må du oppgi navn, telefonnummer og e-postadresse.

Vi sender ut nyhetsbrev via MailChimp og SMS via Front Systems. Vi sender kun ut nyhetsbrev til kunder som har gitt oss tillatelse til å kommunisere med dem via e-post og/eller SMS. Dersom du har mottatt nyhetsbrev fra oss, og ikke lenger ønsker å motta disse, kan du melde deg av ved å klikke på link i nyhetsbrev eller ved å sende oss en e-post til kundeservice@follestad.com.

Selv om du melder deg av vårt nyhetsbrev vil din e-post og telefonnummer fortsatt være lagret i vårt kunderegister, med mindre du vil at den skal slettes og henvender deg til kundeservice@follestad.com.

HVOR HENTES PERSONOPPLYSNINGENE FRA

Vi henter personopplysninger fra deg direkte ved at du oppretter et kundekort eller gjennomfører en handel på nettstedet. Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger og du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å deaktivere dette i din kundekonto på follestad.no eller ved å sende oss en mail til kundeservice@follestad.com

OM DELING AV PERSONOPPLYSNINGER

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med andre aktører, men vi har samarbeidspartnere som trenger noe opplysninger for å utføre tjenester. Vi benytter oss av betalingsløsninger fra Klarna og Vipps, som trenger enkelte opplysninger for å gjennomføre transaksjonen. Ved å bruke betalingsløsningene godtar du vilkårene fra betalingsformidleren og våre kjøpsvilkår. Vi oppbevarer ikke kortnummeret ditt. Alle korttransaksjoner og betalingstransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører.

Velger du betaling via Klarna Delbetaling må du registrere deg hos Klarna og godta av Klarna utfører en kredittsjekk av deg.

Bring og Porterbuddy frakter varene fra oss til deg. Når du bestiller varer fra oss, forplikter du deg til Bring og Porterbuddy sine vilkår og våre kjøpsvilkår. Våre kjøpsvilkår finner du på follestad.no/kundesenter.

For at vi til enhver tid skal ha en oppdatert, brukervennlig og sikker nettside benytter vi oss av digitale samarbeidspartnere. Disse er Trollweb, et selskap i Visma og Simpleness AS. Både Simpleness AS og Trollweb har innsyn til våre plattformer og servere hvilket betyr at de har tilgang til personopplysninger lagt igjen på follestad.no. Våre samarbeidskontrakter med disse to leverandørene sikrer at personopplysninger lagt igjen på follestad.no ikke blir misbrukt.

OM SIKRING AV PERSONOPPLYSNINGER

Follestad Trend AS tar ditt personvern alvorlig. For oss er det viktig at du skal ha tillit til at vi lagrer og behandler personopplysninger på en trygg og sikker måte. Derfor har vi inngått databehandleravtaler med våre tredjepartsaktører. Disse databehandleravtalene regulerer hvordan tredjepartsaktører kan behandle data som blir tilgjengeliggjort for dem. Avtalene sier at en tredjepartsaktør kun får behandle personopplysninger på Follestad sine vegne og til et definert formål.

All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS – området.

KLAGER

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no

ENDRINGER

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.

KONTAKTINFORMASJON

Hvis du har spørsmål til denne personvernerklæringen, ta kontakt med oss via:

Post: Follestad Trend AS, Akersgata 28, 0158 Oslo

Telefon: 48 88 92 22

E-post: kundeservice@follestad.com

Web: https://www.follestad.no/