Fri frakt over 2900,-
Rask levering
14 dagers angrerett
Fri frakt over 2900,- | Rask levering

Du har ingen produkter i handlekurven.

Bryllupsguide

Bryllupsguide

Skal du gifte deg eller være gjest i bryllup? Bryllupsguiden gir deg inspirasjon til hvordan du kan kle deg, avhengig av hva det står i invitasjonen. Som brudgom setter man standarden for hvordan resten av selskapet skal kle seg. Som gjest er det viktig å tenke på at man aldri skal kle seg mer ekstravagant enn brudeparet, i dette tilfellet brudgommen.

Det er ikke uvanlig at brudeparet definerer en dresskode i invitasjonen. Hvis det er angitt en kleskode i invitasjonen er det denne kleskoden som gjelder, selv om det i enkelte tilfeller er rom for tolkning på definisjoner. Hvis invitasjonen sier “smoking eller mørk dress” kan vi gå ut ifra at brudeparet ønsker seg et klassisk og formelt bryllup. Det er i tillegg viktig å tenke på omgivelsene til bryllupet, blant annet kan vær og området gi en pekepinn. Et bryllup er den perfekte anledningen til å investere i en dress eller smoking. Dersom du ikke har en klassisk mørk dress bør du prioritere det før du velger en uformell. Vi velger å dele inn etter tre formalitetsgrader; dress (uformell), mørk dress (formell) og smoking.

Bryllup mørk dress
Bryllup mørk dress
Mørk dress

Dress

Mørk dress er en klassiker uavhengig av anledningen, og bryllup er ingen unntak for dette. En mørk dress egner seg like godt til sommer- eller vinterbryllup, og kan brukes både på dag- og kveldstid. En mørk dress er enten marineblå, mørk blå eller mørk grå, med et diskrét mønster, dersom man ønsker. Sort dress går også som mørk dress, men vi anbefaler å unngå det, ettersom sort dress blir ofte brukt i begravelser.

Man kan bruke både brune og sorte skinnsko, men i et mer formelt bryllup er det derimot sorte sko som gjelder. Kompletter med et belte i samme farge som skoene. Bruk en dresset tradisjonell hvit eller lyseblå skjorte, kombinert med tilbehør som slips eller sløyfe, lommetørkle og mansjettknapper, som gir et personlig preg på uttrykket.

Bryllup uformell dress
Bryllup uformell dress
Uformell dress

Dress

En uformell dress er et alternativ til en klassisk formell dress, som igjen gir rom for tolkning. Her er det friere tøyler til å eksprimentere med ulike farger, materialer, skjorter, slips og skovalg. Et sommerbryllup kan være perfekte anledning til å bruke en sval bomull- eller lindress, i lyse farger, kombinert med et par loafers. Mens et vinterbryllup er en mulighet til å bruke en mønstret blå dress, eller andre duse jordfarger.

smoking
smoking

Smoking

Bryllup er en storstilet og elegant fest, og smoking er et antrekk de aller fleste vil føle seg velkledd og elegant i. Antrekket er ofte enkelt sammensatt med en midtnattsblå eller sort smoking, en hvit smokingskjorte med knekksnipp, sort silkesløyfe, lommetørkle og et par sorte lakksko.

Dersom brudgommen ikke bærer smoking, så skal heller ikke gjestene gjøre det. Det er brudeparet som skal skinne denne dagen. En smoking skal generelt ikke bæres før klokken 17:00, men det er opp til brudeparet og en selv om en skal følge denne regelen til punkt og prikke.