Fri frakt over 1000 kr
Hurtig levering
Handle med Klikk og Hent i våre butikker
Handle med Klikk og Hent i våre butikker

Du har ingen produkter i handlekurven.

Bryllupsguide

Bryllupsguide
Du har fått en invitasjon til bryllup. Dette er å anse som en ære. Et spørsmål som fort dukker opp i forbindelse med et bryllup er, «hva skal jeg ha på meg?» Det er viktig at invitasjonen er tydelig på hva du skal kle deg i, og ofte står det at vi herrer skal kle oss i mørk dress eller smoking.

Selve dresskoden.

Det er faktisk opp til gjesten selv om man vil følge brudeparets ønsker om dresskode. Men, tenk på at brudeparet har satt en bestemt dresskode, ofte basert på hva deres nærmeste familie og venner har tenkt å ikle seg, og hva brudeparet ønsker at gjestene skal kle seg i.

Bryllupsguide

Mørk dress

Den mørke dressen er en klassiker når det kommer til bryllup. Den passer like godt til et sommerbryllup som et vinterbryllup – både på dagtid og på kveldstid. Vi mener det er viktig å huske på at en mørk dress i et bryllup ikke nødvendigvis betyr sort. Den sorte dressen ofte blir brukt i begravelser – og et bryllup er jo en gledens dag.

Den mørke dressen bør etter vår mening være marineblå eller mørk grå – gjerne med sorte eller brune sko. I et mer formelt bryllup er det derimot sorte sko som gjelder. Skjorten holder du nøytral og enkel, og her anbefaler vi at du bruker en tradisjonell hvit skjorte – gjerne med dobbelmansjett. Det resterende tilbehøret som slips, lommetørkle, klokke og mansjettknapper kan du sette ditt personlige preg på, men ha alltid i bakhodet at det er ikke du som skal skinne denne dagen, det er bruden og brudeparet.

Bryllupsguide

Smoking

Smokingen er blitt et «go-to» antrekk i et hvert bryllup. Til en storstilt og elegant fest som et bryllup faktisk er anbefaler vi smoking. Dette er et antrekk de aller fleste vil føle seg velkledd og elegant i. Antrekket er ofte enkelt sammensatt med en midtnattsblå eller sort smoking, en hvit smokingskjorte med knekksnipp, sort silkesløyfe, lommetørkle og et par sorte lakksko.

Lekre smokinger fra Morris Heritage

Morris Heritage har levert lekre stilrene smokinger vevd ved det anerkjente veveriet Loro Piana. Kombinert med en pen smokingskjorte og et par stilrene lakksko er du klar for bryllup.

Se alle smokinger 

Skikk og bruk.

For oss herrer gjelder regelen om at dersom brudgommen ikke bærer smoking, så skal heller ikke gjestene gjøre det. Husk at det ikke er du som skal skinne denne dagen. En smoking skal generelt ikke bæres før klokken 17:00, men det er opp til brudeparet og en selv om en skal følge denne regelen til punkt og prikke.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til.