Fri frakt over 2900,-
Rask levering
14 dagers angrerett
Fri frakt over 2900,- | Rask levering

Du har ingen produkter i handlekurven.

t3aujfmy-1

Slik velger du riktig dress

Med disse tipsene fra våre eksperter får du kunnskap nok til å velge riktig dress – som sitter godt og varer i årevis.

Vi er stolte leverandører av dresser og blazere til menn i 100 år, og anbefaler alle å besøke våre dyktige medarbeidere i butikk som kan hjelpe deg med å finne den perfekte passformen og gjøre tilpasninger på dress, smoking og blazer dersom det behøves.

Vi har alltid best utvalg av dresser i butikk.

Denne guiden er først og fremst for deg som skal investere i dress nummer en eller to til garderoben. Om du allerede har en solid dressgarderobe kan det allikevel hende at du kan hente litt inspirasjon fra tipsene våre.

Slik velger du riktig størrelse

Det er viktig å huske at vi alle har ulik bygning og fasong. En dress kan se helt annerledes ut på en som er akkurat samme størrelse som deg. Om du er godt trent, høy, lav eller kraftig vil ha innvirkning på hvordan dressen sitter. Det gjelder å finne en som passer akkurat din kropp.

Her er de tre viktigste tingene du sjekker når du prøver dress:

  • Se til at dressen sitter fint rundt skulderpartiet og ryggen.
  • Pass på at det er nok plass i midjen til at du kan lukke jakken uten at slagene spriker ut til siden og «knekker».
  • Buksene skal føles behagelig å ha på seg og ikke sitte for tett. Du skal ha nok plass til å komme deg opp og ned fra stolen uten for mye kamp.

Finn din passform 

Passform har mye å si for hvordan dressen ser ut. Våre leverandører lager dresser i ulike passformer, og hvordan dressen sitter varierer fra merke til merke. Vi anbefaler å prøve forskjellige modeller fra flere leverandører for å være sikker på at du ender opp med den som sitter best. Når våre butikkmedarbeidere kommer med flere forslag er det for å hjelpe deg å finne den som sitter aller best på din kroppsfasong.

Gå for en anvendelig farge!

Om du skal gå for en dress som fungerer i de fleste situasjoner, anbefaler vi å gå for en ensfarget mørkeblå eller mørkegrå dress. Disse fargene er anvendelige og egner seg godt uansett årstid. I tillegg er de svært enkel å kombinere med ulike skjorter og slips. Dresser i disse fargene åpner for bruk av både svarte og brune sko, som igjen gir gode muligheter for å variere uttrykket basert på anledningen.

Materialer og stoff

Dresser produseres normalt i tynne ullkvaliteter, men du vil også finne dresser i bomull og blandingsforhold som polyester og elastan. Skal du ha en pen basisdress anbefaler vi å gå for en dress i tynn ull, gjerne super 100- eller super 120-kvalitet. Super-betegnelsen beskriver hvor tynne ulltrådene er. Jo høyere tall, desto tynnere og finere tråd. 

Detaljer

Vi mener at en klassisk og anvendelig dress skal ha litt bredde på slagene, for et penere og mer formelt uttrykk. Jakken skal ha to knapper i front, samt dobbel splitt bak for et penere fall i ryggen og over baken.

Slik velger du riktig dress

Vurder skreddersøm fra vår skredder

For lange bukseben vil gjøre at du ser kortere ut, og for lange ermer vil gjøre at du minner om en konfirmant som skal ha litt «å gå på». Det er dessverre ganske uvanlig å finne en dress som sitter som et skudd uten små justeringer hos en skredder. Våre skreddere har lang fartstid og kan hjelpe deg med både store og små justeringer. Justeringer i ben, ermer eller rygg vil gi et langt penere uttrykk.

Viktig å huske på!
Det lønner seg å kjøpe en dress som har litt for mye plass, fremfor å kjøpe en som er litt for liten. Dressen kan da enkelt justeres inn for å tilpasses din kroppsfasong.

Litt dress-etikette

Husk at man aldri skal lukke den nederste knappen på jakken når du står oppreist. Har jakken én knapp skal den lukkes. Hvis jakken har to knapper skal kun den øverste være lukket. Og om jakken har tre knapper skal den midterste være lukket, og den øverste kan du velge om du vil ha lukket igjen.

Dressen vedlikeholdes ved å henges opp etter bruk, tørke vekk flekker og renses ved store uhell.