Fri frakt over 1900,-
Forsinkelser i leveringstid kan forekomme
Utvidet angrerett julegaver 7. januar
Fri frakt over 1900,- | Forsinkelser i leveringstid kan forekomme

Du har ingen produkter i handlekurven.

Slik velger du riktig dress

Med disse tipsene fra våre eksperter får du kunnskap nok til å velge riktig dress – som sitter godt og varer i årevis.

Denne guiden er først og fremst for deg som skal investere i dress nummer en eller to til garderoben. Om du allerede har en solid dressgarderobe kan det allikevel hende at du kan hente litt inspirasjon fra tipsene våre.

Slik velger du riktig størrelse

Mange går ut ifra at de vet hvilken størrelse de bør bruke. Det stemmer ofte, men ikke alltid. Det er viktig å huske at vi alle har ulik bygning og at dressen kan se helt annerledes ut på en som er akkurat samme størrelse som deg. Om du er godt trent, høy, lav eller kraftig vil ha innvirkning på hvordan dressen sitter. Det gjelder å finne en som passer akkurat din kropp.

Her er de 3 viktigste tingene du sjekker når du prøver dress:

  • Se til at dressen sitter fint rundt skulderpartiet og ryggen.
  • Pass på at det er nok plass i midjen til at du kan lukke jakken uten at slagene spriker ut til siden og «knekker».
  • Buksene skal føles behagelig å ha på seg og du skal ha nok plass til å komme deg opp og ned fra stolen uten for mye kamp.

Blå dress

Finn din passform 

Passform har åpenbart mye å si på hvordan dressen ser ut. Våre ulike leverandører lager dresser i både slim fit og classic fit, og hvordan dressen sitter varierer mye fra merke til merke. Vi anbefaler å prøve forskjellige modeller fra flere leverandører for å være sikker på at du ender opp med den som sitter best. Når våre butikkmedarbeidere kommer med flere forslag og henter utallige «like» dresser er det ikke for å selge deg flere dresser, men for å hjelpe deg å finne den som sitter aller best på din kroppsfasong.

Buksedesign er ofte ganske likt hos de fleste leverandørene, så her er det mer passformen som skal stemme. Sørg for at buksen sitter behagelig og at den faller naturlig uten at det «trykker» enkelte steder. Selv om du vil ha en smal bukse skal vi unngå at du ser altfor mett ut.

Gå for en anvendelig farge!

Om du skal gå for en dress som fungerer i de fleste situasjoner, anbefaler vi å gå for en ensfarget mørkeblå eller mørkegrå dress uten mønster. Disse fargene er anvendelige og går godt uansett årstid. I tillegg er de veldig enkle å kombinere med ulike skjorter og slips. Dresser i disse fargene åpner for bruk av både svarte og brune sko, som igjen gir gode muligheter for å variere uttrykket basert på anledningen.

Grå dress

Materialer og stoff

Dresser produseres normalt i tynne ullkvaliteter, men du vil også finne dresser i bomull og blandingsforhold som polyester og elastan. Skal du ha en pen basisdress anbefaler vi å gå for en dress i tynn ull, gjerne super 100 eller super 120-kvalitet. Super-betegnelsen beskriver hvor tynne ulltrådene er. Jo høyere tall,  desto tynnere og finere tråd.

Med disse kvalitetene vil du få en meget pen dress som takler alle anledninger der dressen skal på. Det kan være klar over at tynnere og finere stoff gir desto høyere prislapp, men da får du også en dress som holder lenger.

Riktige detaljer

Vi mener at i en klassisk pen dress skal du ha litt bredde på slagene for et penere og mer formelt uttrykk. Jakken skal ha to eller tre knapper i front, samt dobbel splitt bak for et penere fall i ryggen og over baken. Jakken skal også helst ha gjensydde klafflommer i sidene, og vi ser mer og mer av den lille klokkelommen over venstre lomme. 

Sort dress

Slik velger du riktig dress

Vurder skreddersøm fra vår skredder

For lange bukseben vil gjøre at du ser kortere ut, og for lange ermer vil gjøre at du minner om en konfirmant som skal ha litt «å gå på». Det er dessverre ganske uvanlig å finne en dress som sitter som et skudd uten små justeringer hos en skredder. Vår skredder Anne har lang fartstid og kan hjelpe deg med både store og små justeringer av bukseben, ermer, skuldre og rygg. Det er absolutt verdt et par hundrelapper.

Viktig å huske på!

Det lønner seg selvfølgelig å kjøpe en dress som har litt for mye plass, fremfor å kjøpe en som er litt for liten. Dressen kan da enkelt justeres inn og ut igjen om du skulle gå opp eller ned i vekt i løpet av noen år.

Brun og beige dress

Psst – Litt dress-etikette

Husk at aldri skal lukke den nederste knappen på jakken når du står oppreist. Har jakken én knapp skal den lukkes. Har jakken to knapper skal kun den øverste være lukket. Har jakken tre knapper skal den midterste være lukket, og den øverste kan du velge om du vil ha lukket igjen.

Til slutt så ønsker vi å poengtere noe du sikkert allerede vet. Dressen renses. Punktum.