Fri frakt over 1900,-
Rask levering
14 dager retur
Fri frakt over 1900,- | Rask levering

Du har ingen produkter i handlekurven.

5g8a4279

Ny ytterjakke? Her har du 5 klassiske jakker

Fjærlett fritidsjakke eller jakke som holder deg varm i -30°C?  Les hva du bør se etter når du skal kjøpe deg en ny ytterjakke.
tb-follestad-2020-sommer-1771-1

Lette dunjakker

Lettdun er en sporty ytterjakke som kommer godt med hele året. Passformen er ofte ganske smal og skal følge kroppens linjer, uten at jakken skal sitte for stramt. Det er viktig at det er rom for litt luft mellom jakken og lagene du har under for å lettere holder varmen. En god dunjakke er den perfekte overgangsjakken, og er et godt alternativ når det er varierende vær. Den er varm, i tillegg til å ha gode vann- og vindavstøtende egenskaper.

5g8a4665

Perfekt parkas

Parkasen tar vi frem på vinterhalvåret når været er på sitt kaldeste og vi trenger så mye isolasjon som mulig. Parkas-jakken kjennetegnes ved den lårlange lengden, en kraftig hette og luftige dunlommer som gjør den tykkere og mer robust enn andre ytterjakker.  

Parkasen er som regel alltid fylt med dun eller primaloft og er laget for å tåle temperaturer ned mot -30°C. Selv om disse er tykke og litt større enn andre typer ytterjakke, er de svært nyttig i møte med vinterens tøffe og varierende forhold.

Dun og primaloft er materialer som varmer ekstremt godt, samtidig som det puster og tåler fuktighet. Pass på at jakken ikke sitter for tett på kroppen da det skal være litt luft mellom kroppen og plagget slik at du holder deg varm.

Tekniske yterjakke
Tekniske yterjakke

Tekniske vinterjakker

Tekniske jakker kjennetegnes ved å ha svært gode og nødvendige egenskaper til det skandinaviske ruskeværet. I tillegg til å gi god beskyttelse mot vann og vind, holder de varmen godt. I vårt sortiment finner du tekniske jakker med et stilrent og anvendelig uttrykk, som du enkelt kombinerer til flere anledninger.

ytterjakke frakk

Den klassiske frakken

Frakken har vært i motebildet siden tidenes morgen og var før i tiden det plagget menn brukte om høsten og vinteren. Mange oppfatter frakken som et plagg som kun brukes til penere anledninger som jobb og selskaper, men vi mener frakken kan brukes til veldig mye mer enn det. Dette plagget er meget enkelt å pynte opp og ned med forskjellige antrekk og ser utrolig bra ut når du kombinerer lag-på-lag under og med et pent skjerf i halsen. Vi anbefaler at du finner en frakk som faller pent samtidig som den følger kroppen din, samt har en lengde som ikke går over knærne dine. Da vil det være enklere å bruke den med andre antrekk enn bare dressen. Du kan fint bruke ullfrakk til jeans, skjorte, genser og et par velholdte sneakers.

ytterjakke vest
ytterjakke vest

Vest

Vesten isolerer godt og kommer virkelig til sin rett i høst- og vinterhalvåret. På høsten brukes vesten alene over en skjorte eller penere genser, mens den på kaldere vinterdager vil fungere som et isolerende lag under pene frakker og høstjakker.

Overmaterialet kan godt være polyester eller nylonskvaliteter, men finner du en vest i ull er dette også en sikker vinner. Sørg for at vesten sitter pent i midjen slik at den følger silhuetten din, men med litt luft mellom. Sitter den for trang vil du miste noe av isoleringseffekten.

Det finnes også tykkere dunvester som egner seg over en kraftig ullgenser til mer hverdagslige aktiviteter. Disse vestene er fylt med vesentlig mer dun og krever at du har plass til en tykkere genser under. Her vil vi også anbefale en passform og størrelse som følger kroppen din på en