Fri frakt over 1900,-
Utvidet returrett på julegaver til 07/01
Rask levering
Fri frakt over 1900,- | Rask levering

Du har ingen produkter i handlekurven.

100

feed_mal_1

100 år med kvalitet

Follestad fyller 100 år i 2023. Hundre år med å kle norske menn og kvinner i moteriktige og klassiske antrekk.

Vår lange fartstid er en avgjørende faktor for at vi i dag besitter den kunnskapen som trengs for å gi våre kunder den ultimate veiledningen for deres personlige stil og behov. Med et hovedmål om å bevare verdifulle tradisjoner, i tillegg til å tilegne oss kunnskap om det stadig skiftende motebildet, med gjennomtenkte og håndplukkede innkjøp i inn- og utland.

Follestad eies i dag av far og sønn, Bengt og William Follestad, samt investor Ola Mæle. En historie om en familiebedrift av de sjeldne, som strekker seg over fire generasjoner.

feed_mal_1-33

Spesialisten på å kle opp menn i alle størrelser

Follestad & Co ble grunnlagt i daværende Kristiania 1. mai 1923 av Enoch Follestad, med en idé om å selge herreklær i alle størrelser. Follestad & Co ble tidlig kjent som spesialisten på å kle opp menn, spesielt de som ikke fulgte standarden når det gjaldt kroppsmål. Her kunne du finne alle størrelser fra 44-74, og alle størrelsene kunne leveres i figur helslank, halvslank, regulær, kort regulær, drøy regulær, helstaut og korpulent.

Enochs sønn, Einar Follestad, kom inn i firmaet i 1934 og holdt det gående til 1986. Selv om Bengt og hans brødre jobbet for faren fikk de ikke lov til å åpne egne butikker i Oslo. Det var da Bengt åpnet egen butikk på Lillestrøm.

feed_mal_1-3

Bengt Follestad

Follestad ble et fremtredende tekstilnavn på Romerike, som skilte seg fra «gubbestemplet» som butikken i Oslo hadde. Den velrenommerte dame- og herreforretningen ble drevet på Lillestrøm i over 20 år, før inntoget av storsentre rundt om. Da valgte Bengt å selge i Lillestrøm, og åpne ny og lekker butikk på Strømmen Storsenter. Bengt frigjorde seg og overlot driften av butikken på Strømmen til gode medarbeidere i noen år, mens han tok pause fra det stressende kjøpsmannslivet. I 1996 tok han over butikken i Akersgata og driften av Follestad.

feed_mal_1-1-1

William Follestad

William kom inn i bedriften ved millenniumskiftet, og ble fjerde generasjon Follestad til å jobbe i klesforretningen. Etter William sin entré ble Follestad fornyet med egen trendavdeling i allerede eksisterende butikker. I tillegg ble det åpnet nye butikker som fokuserte på den yngre og motebevisste kundegruppen. Butikkene og innkjøpene ble mer spisset mot trendy, motebevisste og unge menn, med kjente og internasjonale merker.

Rundt 2000-tallet begynte vi å reise til Italia for å hente inspirasjon, noe som har formet dagens Follestad. Det italienske motebildet har en høy anerkjennelse i verden, og mange av merkene som føres er fra italienske produsenter.

20230321123231-1

Nettbutikken

Follestad.no ble etablert høsten 2009. Nettbutikken ble startet for å øke tilgjengeligheten av vårt sortiment, og å gjøre innkjøpene av klær raskere og enklere for deg som kunde.

spa2147-1

Follestad i 2023

Vi blir i dag drevet etter samme idealer som i 1923, med et stadig voksende segment. Vi selger klær og accessoirer til herre, dame og barn, til de fleste anledninger. I tillegg artikler til hjemmet, hudprodukter, vedlikeholdsprodukter til plaggene dine, og til og med produkter til din firbente venn.

I skrivende stund har Follestad 12 butikker i Oslo og omegn, to outlets på henholdsvis Vestby og Ålgård, flere pop-up-butikker og en landsdekkende nettbutikk.

Kvalitet går aldri av moten!