Fri frakt over 1900,-
Rask levering
14 dager retur
Fri frakt over 1900,- | Rask levering

Du har ingen produkter i handlekurven.

Ytterjakkene som gjelder denne sesongen

Ytterjakkene som gjelder denne sesongen
William Follestad: -Komfort skal ikke gå utover stil. Her er jakkene som vil holde deg varm og stilriktig.

Frakken har virkelig blitt satt i fokus i år, men når vinteren er her og kulden virkelig slår inn, trenger du jakker som varmer. Komfort skal selvfølgelig ikke gå utover stil. Jeg mener at en fin dunjakke kan være vel så moteriktig som en frakk, og dens anvendelige design gjør den veldig enkel å kombinere.

Diverse motehus i år har lekt seg med polstrede jakker i sine høst- og vinterkolleksjoner, og et resultat av det er at dunjakken har fått et trend-stempel. Dette er gode nyheter for din helse, for få jakker varmer like godt som dunjakken gjør.

Om dunjakken har en toveis zip er det veldig kult å ha glidelåsen litt åpen nede.
Foto: Ole Martin Halvorsen

“Lag på lag”-stilen gjør seg godt under dunjakken, en stil som jeg synes er veldig kul. Dette er også praktisk nå som plussgradene på termometeret snart blir til minusgrader. Flere av sesongens dunjakker har en overflate i ull, som gjør de gode og varme, men de vanlige variantene laget av nylon eller polyester er også å finne på Follestad sine butikker.

Hverdagslig vs. klassisk

Dunjakken har alltid vært et plagg som er enkel å bruke hverdagslig. Den gir deg en mer avslappet stil, og passer derfor godt sammen med andre plagg i samme kategori. Nettopp på grunn av at jakken er av den avslappede typen synes jeg det kan være kult å style jakken med noe litt mer pyntet. Bruk gjerne jakken med noen pressede dressbukser og en fin skjorte.

Vest-varianten av dunjakken fra Moncler gir genseren du har under jakken en ytterplagg-funskjon. Samtidig gjør vesten det enklere å bruke flere lag med klær, ettersom det ikke blir for trangt for armene dine. På denne måten kan du gjøre “layer on layer”-looken enda tydeligere med dunvesten. Overflaten på den grå dunjakken fra Montecore er laget av ull og silke. Dette gir jakken en litt matt finish som gjør at den oppleves mer formell. Den er også vevet av Loro Piana med et stormsystem som gjør at den tåler regn.

Den grå dunjakken fra Montecore er ren i stilen, og er derfor enkel å kombinere. Morris dunvesten vil gjøre “lag på lag”-stilen tydeligere.
Foto: Ole Martin Halvorsen

Marineblått matcher det meste. Med noen kule pressede bukser kjører du en avslappet variant av preppy-stilen.
Foto: Ole Martin Halvorsen

Stilige detaljer

Jeg synes det er kult med ytterjakker med små detaljer som gjør at du skiller deg ut fra mengden. Enten om dette er annerledes lommer, miks av farger og stoff, eller kule snitt. Jeg mener man alltid skal se etter en hvis tidløshet i de plaggene man går for. Disse detaljene er ikke for ekstreme, og gjør ikke jakkene noe mindre aktuelle i fremtiden.

Dunjakken i oliven fra Montecore har et preg av frakk i seg på grunn av sitt design og snitt. Den imiterte pelsen i hetten på Fusalp-jakken gjør jakken veldig stilig. Jakken fra Moncler har ulike fargekontraster og en høy krage som gjør den litt røff. Det er ofte slike detaljer som gjør en jakke.

De små detaljene er ofte prikken over i-en på en jakke.
Foto: Ole Martin Halvorsen

Gå for jakker som er tidløse, men som fortsatt har det lille ekstra preget som gjør at du skiller deg ut fra mengden.
Foto: Ole Martin Halvorsen